Skip to content

Bitumineuze dakbedekking

Home > Dakbedekking > Bitumineuze dakbedekking

Duurzaam en geschikt voor veel dakvormen

Veelzijdige dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking is duurzaam en gemakkelijk te verwerken waardoor het ook geschikt is voor complexe dakvormen. Bitumineuze dakbedekking wordt veel toegepast, zowel in nieuwbouw als renovatie. Voor veel platte en licht hellende daken is bitumen de ideale oplossing.

In de volksmond wordt bitumineuze dakbedekking ook dakleer of asfaltdak genoemd. Het kan op verschillende draagconstructies worden toegepast, zoals op hout, staal, steen of zelfs bestaande dakbedekking.

Voor een optimale verwerking is een juiste opbouw van de onderlaag, dampwerende laag en isolatie erg belangrijk. Wordt de dakbedekking direct bevestigd aan de ondergrond, dan brengen we vaak een toplaag aan. Losliggende dakbedekking wordt altijd afgedekt met grind, tegels of vlonder.

Garant Dakbedekkingen werkt voornamelijk met de volgende eersteklas bitumineuze dakbedekking:

APP dakbedekking is gemaakt van een kunststof die ontstaat bij het maken van polypropyleen. APP dakbanen zijn thermoplastisch en daardoor altijd soepel en buigzaam. Ze zijn eenvoudig te verwerken, onderhoudsvrij en blijven lang goed.

SBS dakbedekking is gemaakt van kunstrubber met thermoplastische eigenschappen. SBS dakbedekking is flexibel en het hele jaar door gemakkelijk te verwerken. Daarnaast ziet deze soort dakbedekking er mooi uit en is het in meerdere kleuren leverbaar.

Wil je meer informatie over bitumineuze dakbedekking? Neem gerust contact met ons op.

Garant dakbedekkingen bus

Graag nog persoonlijk advies over bitumineuze dakbekking? 
Bel ons gerust:

Spoedreparatie benodigd?

Bel direct naar onze lekkageservice: 0413-354499 of 06-53774540. Indien het minder urgent is kun je ook het onderstaande formulier invullen, dan nemen wij snel contact met je op.